Selecteer provincie

Kozijnen Somass Bouwbedrijf BV 075-6212131: Prijzen aluminium & houten ramen plaatsen buiten & binnen inclusief montage. Hoeveel kost vervangen binnendeur? Goedkoop en zelf monteren of gratis offertes met ervaringen aanvragen.

✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Prijzen Kozijnen 2024 | Bespaar Tot 40%‎

Details

Adres
Hazepad 55
1544PW Zaandijk
Noord-Holland
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


http://www.somass.nl

Wat wij doen:
Bouwbedrijf Somass in Wormer heeft zich gespecialiseerd in het restaureren van Zaanse huizen en het bouwen van replica´s. Verantwoordelijk werk.
De zorg voor het cultuurhistorisch erfgoed is tenslotte van groot belang voor het behoud van de specifieke Zaanse identiteit. Gelukkig zien steeds meer mensen dat in. Om dat culturele erfgoed te conserveren, is een gedegen kennis nodig van indertijd gebruikte materialen, constructies, kleuren, maatvoeringen en verhoudingen. Somass bezit die kennis. Daarnaast is historisch inzicht en vakmanschap eveneens onontbeerlijk. Ook die eigenschappen zijn bij Somass volop aanwezig. Overigens beperken we ons niet alleen tot restauraties en replica´s. We zetten onze kennis en kunde met evenveel toewijding in voor nieuwbouw.

Als restaurateur van Zaanse huizen zijn wij uitstekend op de hoogte van de traditionele Zaanse houtbouw. Om monumenten op de juiste wijze en met oog voor detail te kunnen herstellen, is die kennis ook hard nodig. In de loop der jaren hebben we een schat aan kennis en ervaring op het gebied van restauratie opgebouwd. Toch vraagt elk nieuw project zijn eigen specifieke aanpak. Standaardwerk bestaat niet in ons vak. Voor onze vakmensen is het telkens weer een uitdaging om een pand, dat rijp voor de sloop lijkt, in oude luister te herstellen en te herscheppen tot een parel voor zijn omgeving.

De ervaring die we hebben opgedaan bij restauraties gebruiken we ook bij de bouw van replica's van Zaanse huizen. We construeren de replica's op traditionele wijze, waarbij rekening gehouden wordt met hedendaagse wensen. Prachtige zware gebintconstructies met holle of zwanehalskorbelen, spantconstructies met een hanebalk: we bouwen het allemaal op historisch verantwoorde manier. Ook de afwerking doen we in stijl. Sfeervolle buitenbetimmering van staande delen of een getrapte weeg met zware kozijnen, voorzien van roederamen en fraaie deuren met houtsnijwerk.
En voor wat betreft het interieur: met hout afgetimmerde wanden, paneel- en glasdeuren, schilderwerk in verschillende Zaanse kleurencombinaties. We hebben de kennis en het technisch vernuft in huis om de sfeer van vroeger, die de Zaanstreek zo uniek maakte, terug te brengen. Maar uiteraard wel in combinatie met het comfort van nu, zoals moderne badkamer-, toilet- en keukenvoorzieningen en dito verwarming. Bovendien worden wanden, vloeren en daken geïsoleerd en brengen we op geraffineerde manier dubbele beglazing aan. Doelgroep:
Bedrijven, Particulieren

Diensten:
Restauratie, Replica's

Specialisatie:
Replica bouwen, Restauratie Zaanse huizen

Betalingsmogelijkheden:
Bank / Giro overschrijving

Aangesloten bij / Certificering:
VCA